Şifalı bitkiler
Bazı Etkili ve Şifalı bitkileri Bu Bölüme Eklemeye Devam Edeceğiz
Bitkiler hayatımızın idamesini sağlayan can damarlarımızdır.
Bu sayfamıza daha sonra bütün şifalı bitkileri alfabetik sıralamaya göre eklemeye devam edeceğiz…
ARPA:
Arpa icerisinde kalsiyum ve potasyum gibi mineraller icerir. Arpayi fazla yiyen kisilerde kolestrol oraninin oldukca düsük oldugu tespit edilmistir.
AVOKADO:
Depresyona karşı oldukca şifalıdır. Depresyona sebep olan faktörleri azaltır. Vücudu rahatlatır. E-Vitamini içerdiği için kalbide rahatlatır. Fakat yağ oranı yüksek olduğu için fazla miktarda yenmemelidir.
ENGINAR:
İhtiva ettiği Cynarine adli madde sayesinde yiyeceklerin kolayca sindirimini sağlar. Romatizma, karaciğer, gut hastalığına yakalananlara gayet iyi geldiği gibi hamile hanımlar içinde gıda verici ve rahatlayıcıdır.
HARDAL:
Hardal ise sindirim sistemini düzenliyor ve mide ağrılarını gideriyor. Uzmanlar bir çay kaşığından fazla yenmemesini tavsiye ediyorlar..
NANE:
Nanenin içerdiği mentolse, grip mikrobuna karşı savaştığı gibi, ileri yaşlarda ülsere yakalanma riskini azaltıyor. Nane çayı, baş ağrısı, grip, stres gibi hastalıkların yanı sıra mide yanmasına da bire bir geliyor.
İSTİRİDYE:
Yüksek kolesterol ve demir madeni içerir. Fakat balıktan daha fazla cinsel gücü artırır.
KAYISI:
Kayısının içindeki betakarotene adli bir madde bulunmaktadır. Kaysıyı ara sıra yemeye devam eden kimselerde kanser riskinin görülmeyeceği uzmanlar tarafından belirtilmektedir. Kuru kayısıya rengi bozulmasın diye eklenen sülfür dioksitin de, astım gibi hastalıklara iyi geldiği tespit edilmiştir.
MUZ:
Muz kalbin düzenli çalışmasına ve tansiyonun ayarlanmasına yardımcı olur.. Fakat fazla miktarda karbonhidrat ve potasyum ihtiva ettiği için seker hastaları yarim muzdan fazla yememelidirler.
NOHUT:
Menopoza karşı koruyucu ve direnç vericidir
PORTAKAL:
Portakal, c vitamini ihtiva ettiğinden kalbe vücuda rahatlık verir. Grip’e çok iyi gelir. Portakalı çok yiyen insanların ileri yaslarda kalp krizine ve felce yakalanma riskleri azalır.
REZENE:
Kalbe ve tansiyona çok iyi gelir. Hindistan cevizi: Hindistan cevizi basur için çok faydalıdır. Fakat ölçülü kullanılması gerekir.
TARÇIN:
Mideyi rahatlatıp kusmayı engelliyor..
TAHIL:
Kalbin ve tansiyonun düzenli çalışmasının ilacıdır.
ÜZÜM:
Üzümün içinde elajik asit bulunur. Menopozun olumsuz etkilerine karşı vücudu dirençli kılar ve korur.
Not: Sayfamizda verilen bilgiler doğrultusunda kullanıma geçmeden evvel mutlaka bir hekime danışmalısınız, somruluk size aittir.